Tandartscontrole

Om uw gebit gezond en mooi te houden, is een goede dagelijkse verzorging en onderhoud bij de tandarts of mondhygiëniste onmisbaar. Maakt u daarvoor ieder half jaar een afspraak. Mondzorgrozenburg helpt u daarbij. Wij geven u een uitgebreid, persoonlijk reinigingsadvies zodat u jarenlang plezier blijft houden van uw gebit. Tijdens de halfjaarlijkse controle wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd en gereinigd. Tandplak, tandsteen en aanslag worden effectief verwijderd. Zo kunnen tijdig eventuele problemen worden opgelost.

Afspraak tandarts

U kunt iedere zes maanden een afspraak maken. Let erop dat u deze tijdig maakt zodat we u op een dag en tijd kunnen inplannen dat u goed schikt. Voor mensen met drukke baan, zijn wij 's maandags en dinsdag tot 20.00 uur open. Bent u nog niet ingeschreven of behandeld geweest in onze praktijk. Dan kunt u een afspraak maken voor inschrijving in de tandartspraktijk.

Garantie

Omdat het werk bij Mondzorgrozenburg van hoge kwaliteit is, ontvangt u hierop garantie. Dat kan alleen wanneer u uw gebit onderhoudt zoals de tandarts u geadviseerd heeft en u ieder half jaar op controle komt. De garantietermijn is afhankelijk van het type behandeling. Uitgebreide informatie vindt u in de Algemene Voorwaarden Onze dienst Preventie & Controle is er voor:
* Iedereen die een tandheelkundige behandeling bij Mondzorgrozenburg heeft ondergaan. U blijft bij de praktijk ingeschreven staan voor de halfjaarlijkse controles.
* Iedereen die een tandarts zoekt en voor het reguliere onderhoud een tandarts nodig heeft. U en/of uw familie kan zich direct inschrijven bij Monzorgrozenburg en een halfjaarlijkse controle afspraak maken.

Behandelingen

Mondzorgrozenburg biedt complete kwaliteit van tandheelkundige zorg. Alles onder één dak. Standaard werken we in teams waarin alle tandheelkundige specialisaties zijn vertegenwoordigd. Dit om u steeds de juiste zorg en aandacht te kunnen bieden: van de periodieke controle en acute behandelingen tot en met esthetische tandheelkunde. Wij helpen u om uw tandvlees, tanden en kiezen in optimale conditie te houden. We gaan uit van uw eigen tanden en kiezen als basis. Als vervanging van een tand of kies onvermijdelijk is, overwegen we serieuze en betrouwbare behandelopties zoals implantaten. Daarbij is een belangrijk gegeven dat onze specialisten over de meest moderne technieken en apparatuur kunnen beschikken. Ook volgen we protocollen; richtlijnen om tandheelkunde op een beproefde manier uit te oefenen.

Gezond tandvlees: de basis voor een goed gebit

Onze tandarts bekijkt bij elke periodieke controle hoe gezond uw tandvlees is, of de vullingen goed aansluiten en of er ruimten onder de tandvleesrand (pockets) zijn. Zes gebieden (voor boven en onder: kiezen links, tanden en kiezen rechts) in uw gebit krijgen een cijfer volgens de ‘Dutch Parodontal Score Index’. Dit wordt bijgehouden in uw patiëntendossier. Waar nodig worden tandplak en tandsteen met speciale instrumenten verwijderd. Ook kunnen we gebit beschermende middelen zoals fluoride aanbrengen en uw gebit polijsten. Voor tandvleesproblemen die de mondgezondheid bedreigen maken we een behandelplan. Onze tandarts informeert u nader over de behandeling en de kosten.

Esthetische tandheelkunde

Met onze moderne apparatuur en technieken is er bij Mondzorgrozenburg veel mogelijk:
* Tanden bleken
* Beschadigde of afgebroken tanden repareren met facings
* Keramische restauraties vervaardigen en plaatsen van perfect passende keramische inlays, onlays, veneers, kronen en bruggen, snel en met precisie door gebruik van ultramoderne cadcam-techniek
* Ontbrekende tanden of kiezen vervangen met behulp van implantaten
* De stand van het gebit verbeteren met een beugel (orthodontie)-doorverwijzing
* Donkere vullingen vervangen